Doorgaan naar inhoud

Hoe kies ik een magneet?

Op zoek naar een magneet? Daar weten wij wel raad mee!

Bij Magnet Outlet vindt u beslist de juiste magneet! Ons assortiment biedt een oplossing voor alle mogelijke toepassingen. Of u nu een magneet nodig heeft voor op kantoor; de organisatie van uw magneetbord; het gebruikt in onderwijs of hobby; zelfs voor industriële klanten hebben wij alles in huis om op uw noden te antwoorden.

Maak eerst de keuze uit de verschillende soorten magneten: Neodymium, Potmagneten, Ferrietmagneten of Organisatiemagneten. Elk hebben ze hun eigen kenmerken:

  • Neodymium magneten zijn een legering van neodymium, ijzer en boor. Bent u op zoek naar magneten met de hoogste trekkracht (ook wel houdkracht of kleefkracht genoemd), dan zijn neodymium magneten dé juiste keuze. Neodymium magneten zijn ongeveer 50% krachtiger dan ferriet magneten door hun grotere magnetisch veld. Hierom worden ze vaak supermagneten genoemd. Veel gebruikte namen zijn ook rare-earth magnets, supersterke magneten of permanente supermagneten. Al deze magneten krijgen een coating ter bescherming tegen corrosie. Meestal gaat het om een zink of nikkel. Twijfelt u over welke magneet te kiezen? Ga dan zeker voor de neodymium magneet gezien deze de beste magnetische karakteristieken heeft.
  • Ferriet magneten zijn dan wel minder krachtig dan neodymium magneten, ze hebben dan weer heel andere kenmerken! Dienen de magneten binnen uw toepassing tegen hoge temperaturen bestand te zijn, dan is ferriet de oplossing. Neodymium magneten behouden hun kracht tot 80°C waar ferriet magneten tot 200°C hun trekkracht behouden. Ook buiten zullen ferrietmagneten beter bestand zijn tegen de elementen gezien ze niet corroderen zoals neodymium magneten dat doen in een vochtige omgeving.
  • Potmagneten kunnen bestaan uit neodymium of ferriet. Beiden uiteraard met hun eigen kenmerken. Een potmagneet is een naakte permanente magneet die omhuld is. Hierdoor is de kracht van de magneet in 1 richting gebracht, namelijk de zijde die niet omhuld is krijgt hierdoor een zeer sterk magnetisme. Door de focus van een magneet dus te bepalen door een pot wordt de magneet niet krachtiger, maar wel het magnetisch veld. En niet een klein beetje: een potmagneet is 5,8 keer zo krachtig als een naakte magneet. We geven een voorbeeld. Stel dat je een schijfmagneet van diameter 14mm op 3mm neemt, zie je een trekkracht van 3kg. Een potmagneet met diameter 20mm x 4,5mm (in deze potmagneet zit een magneet van diameter 14mm op 3mm) dan zul je een trekkracht verkrijgen van 17,4 kg want 3kg x 5,8 = 17,4 kg trekkracht.
  • Organisatiemagneten biedt Magnet Outlet uiteraard ook aan. What's in a name? U wenst wat te organiseren, of het een whiteboard is, een schoolbord, uw kantoorruimte, strategische borden, koelkastmagneten, enzovoort. Zeer uitgebreide toepassingen mogelijk voor de organisatiemagneet!
  • Magnet Outlet biedt ook AlNiCo magneten en Samarium Kobalt magneten aan. Deze zult u niet terugvinden op de website, maar stuur ons gerust een mailtje en wij helpen u graag verder!

Magnet Outlet biedt voor elke toepassing wel een mogelijkheid. Kies uit de naakte ferrietmagneten of neodymium magneten de gewenste vorm: schijf, staaf, ring, blok, kubus, kogel. Elke vorm kent zijn eigen mogelijkheden en toepassingsgebieden. Elke magneetvorm heeft vele maten en gewichten. U zult beslist de juiste magneet kunnen vinden! Zoniet helpen wij u graag persoonlijk verder.

 

Ik vind niet de juiste magneet... Wat nu?

Weet dat wij, Magnet Outlet, een zeer brede waaier magneten online hebben geplaatst. MAAR, er zijn nog magneten. Nog specifiekere magneten, specialere magneten. Er werden door de jaren heen al vele magneetsystemen gevonden voor vele verschillende toepassingen.

Twijfelt u tussen verschillende magneten en komt u er maar niet uit?

Neemt u gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder in uw zoektocht naar de juiste magneten!

Magnet Outlet laat zich graag kennen als de magneetspecialist met service!

NL
NL