Doorgaan naar inhoud

Neodymium magneten

De Neodymium magneet (Nd-Fe-B, namelijk een legering van neodymium , ijzer en boron) ook wel eens permanente magneet , super magneet of zeldzame aarde magneet genoemd is de krachtigste magneet ter wereld. Neodymium magneten worden op grote schaal gebruikt voor talloze doeleinden die een extreem sterk en permanent magnetische veld vereisen, waaronder: het bouwen van windgeneratoren en –turbines, verschillende technologische experimenten, ontwerpen van allerlei toestellen en mechanismen, het vastmaken van metalen voorwerpen, aan elkaar binden van ijzeren onderdelen, onderwater bodemonderzoek, modelbouw , metaaldetectorbouw, waterleiding ontkalken, trucs en goochelkunst,etc,etc...

Wat is N - waarde ?

De N-graad of N-waarde van de magneet heeft betrekking op het Maximaal Energie Product van het materiaal waarvan de magneet gemaakt is. De N-graad geeft de maximale kracht aan tot waar een bepaalde magneet kan worden gemagnetiseerd. De eenheid waarin de N-graad meestal wordt uitgedrukt is miljoenen Gauss Oersted (MGOe).De laagst mogelijke N-graad voor neodymium magneten is N35, de hoogste is N52.

Waarom verkopen wij neodymium magneten N38?

Neodymium magneten N38 bieden een uitstekende kwaliteit zonder dat de kosten erg hoog worden. Voorheen verkochten wij naast onze N38 magneten ook de N52 magneten. Na een langdurig eigen onderzoek en nauwkeurig overleg met onze fabrikant zijn we daar echter mee gestopt omdat de productie van N52 magneten veel duurder is vanwege grote hoeveelheden afgekeurde exemplaren. Onze N38 magneten zijn namelijk aanzienlijk minder broos wat de productie vergemakkelijkt en in de praktijk de duurzaamheid van de magneet garandeert. Tegelijkertijd is het krachtsverschil tussen een N38, een N45 en een N52 magneet van dezelfde grootte absoluut te verwaarlozen , het gaat slechts om enkele procenten.

VEILIGHEIDSTIPS:

Neodymium magneten kunnen de werking van sommige apparaten verstoren en dienen uit hun buurt bewaard te worden. Denk hierbij vooral aan meetapparatuur zoals horloges, weegschalen, gas- en elektriciteitsmeters, mobiele telefoons, credit cards en bankpasjes, computers en TV- toestellen etc etc....

Lees de Veiligheidsvoorschriften alvorens werkzaamheden met de magneten te verrichten:

  • De neodymium magneten kunnen mogelijk gevaar vormen vanwege hun extreme kracht.

  • Uiterst zorg dient gedragen te worden tijdens werkzaamheden met de magneten.

  • Losse magneten kunnen b.v. onverwachts naar elkaar toe springen zelfs over een afstand van 1 meter.

  • Op het moment dat de magneten botsen kunnen ze aan stukjes breken waarbij rondvliegende splinters verwondingen kunnen veroorzaken.

  • Bovendien kan huid geknepen worden tussen twee magneten: draag daarom altijd geschikte gezichts- en handbescherming.

  • Hartpace-makers Dragers dienen geen handelingen met magneten te verrichten.

  • Neodymium magneten zijn GEEN SPEELGOED en zijn absoluut niet geschikt voor kinderen. Bewaar uw magneten uit het zicht en buiten bereik van kinderen.

  • Max arbeidstemperatuur van de magneten bedraagt 80 graden Celsius. In magneten kan niet gebord of gesleept worden. Doet u dat toch dan kan uw magneet zijn kracht( gedeeltelijk ) verliezen.

Mocht u nog verder vragen hebben m.b.t. veiligheid , neem dan contact met ons op. We stellen ons niet aansprakelijk voor welke schade dan ook dat gevolg is van (onjuist of illegaal ) gebruik van de magneten.

NL
NL